Project JSD

Genk
Nieuwbouw
De klant, jonge dertigers met 1 jong kind, contacteerden ons met de vraag om hun tuin te restylen. Hun eisen: ‘Keep it simple’, kindvriendelijk en tegelijkertijd iets helemaal anders dan een standaard tuin.

Het perceel is vlak en goed waterdoorlatend wat er dan ook voor zorgt dat het technisch geen complex project zou worden. De tuin is voorzien van een geautomatiseerd irrigatiesysteem.

De voorgestelde schetsontwerpen zijn beide gebaseerd op een gazonrijke achtertuin. Maar met verschillende types zonneterrassen. In het finaal ontwerp staat het zonneterras los van de woning, centraal ingepland in het gazon.

Kindvriendelijk

Het zonneterras is uitgevoerd met grootformaat keramische tegels, in een onregelmatig patroon, omgeven door bijpassende siergrind. Het geheel is bewust cirkelvormig om te contrasteren met de overige elementen in de tuin.

Super eenvoudig maar mooi

De onregelmatige inplanting van de keramische tegels is terug te vinden in het pad naar de voordeur die uitgevoerd is met betonnen vloerplaten. Super eenvoudig maar mooi!

Betreft de plantenkeuze: bewust voor niet te veel diversiteit gekozen wat het onderhoudsplan ten goede komt. Het merendeel van de planten zijn traaggroeiend en groenblijvend.

Klaar om ons tuinontwerp te vertalen naar een prachtige tuinaanleg?

Laat het ons weten!

Contacteer ons