Project SBG

Hasselt
Rennovatie
De klant, jonge dertigers met 1 jong kind en een grote hond, hebben ons ingeschakeld om hun achtertuin te ontwerpen.

Er waren geen specifieke eisen van de klant op esthetisch vlak. Op technisch vlak diende wij ons te houden aan een doordacht regenwaterhuishoudingsplan. Het regenwater dat op de verharde vlakken valt dient slim afgevoerd te worden naar tussenliggende plantvakken die veel regenwater kunnen bufferen zodat er geen zompige zone ontstaat aan het aangrenzend gazon.

Er werden 3 schetsontwerpen voorgesteld met elk een specifiek karakter. Het finaal ontwerp is ook in dit geval opnieuw een combinatie van verschillende componenten die terug te vinden zijn in de verschillende schetsontwerpen.

Subtiel spelen met hoogteverschillen

In dit finaal ontwerp zijn 2 aparte terrassen terug te vinden die gescheiden worden door plantenzones en een brede trappenstructuur. Het hoogteverschil wordt opgevangen door 2 aparte trappenstructuren en een lage en brede keerwandenconstructie die verwerkt zit in een grote metalen plantenbak.

 

Bijen worden hier gelukkig van

Interessant aan dit ontwerp is dat het zicht van binnenuit gebroken wordt door grote plantvakken waarachter de zit zone zich bevindt op een lager niveau.

Het grote gazon doet prima dienst als speelzone voor het hele gezin. De diversiteit aan bloemen en planten zorgt voor een aangenaam gezoem tot in de herfst. Aan tuinplezier geen gebrek!

Klaar om ons tuinontwerp te vertalen naar een prachtige tuinaanleg?

Laat het ons weten!

Contacteer ons