Project DKB

Genk
Nieuwbouw
De klant, jong koppel, een architect en een ontwerper, waren op zoek naar een tuin dat enerzijds mooi aansluit aan de hedendaagse bouwstijl en tegelijkertijd een speelse toets geeft. Maar, het mag niet alledaags zijn.

In de beginfase van het ontwerptraject hebben wij 2 verschillende schetsontwerpen voorgesteld. 1 ervan bestond uit een recht lijnenspel gecombineerd met een speelse, ietwat organische, plantinvulling.

Het ander schetsontwerp contrasteerde feller met de bouwstijl en bestond uit een organisch lijnenspel met een statische plantinvulling. In beide schetsontwerpen is en een zachte subtiele overgang van aangelegde zone naar de achterliggende akkers.

Tegelijk stijlvol en organisch

Na het voorstellen van de schetsontwerpen heeft de klant naar hartenlust combinaties kunnen maken. Wij hebben ervoor gezorgd dat we deze combinaties harmonieus hebben kunnen laten terugkomen in het finaal ontwerp. En later ook in de realisatie ervan.

Kleurrijke combinaties voor alle seizoenen

Op technisch vlak is regenwaterhuishouding een uitdaging geweest aangezien de achtertuin hoger gelegen is dan de woning.

Een doordacht afwateringsplan en alternatieve drainagemaatregelen stonden aan de basis van de uitvoeringsplannen. Hetgeen jullie zien is de eerste aanlegfase. Het poolhouse in intussen in de maak en het zwembad volgt na 5 jaar.

Klaar om ons tuinontwerp te vertalen naar een prachtige tuinaanleg?

Laat het ons weten!

Contacteer ons