Project PLG

Genk
Rennovatie
Zwembad
Een stel vijftigers met veel kleinkinderen en een kleine hond zijn eigenaar van deze parel van een tuin.

Het is een typische stadstuin waarin één van de kunstzinnige eigenaars haar werken kan tentoonstellen. Hun wens was een onderhoudsvriendelijke tuin met veel afwisseling. Het resultaat is een hedendaagse indeling dat ingevuld wordt met bloemrijke plantenzones.

Het reliëf in het perceel biedt de mogelijkheid om één van de terrassen in een zitput te verwerken. Hierdoor creëren we extra gezelligheid alsook een oplossing voor het niveauverschil.

Waar gaan we zitten?

De accenten van CorTenstaal maken deel uit van het thema en komen regelmatig terug. Aan privacy geen gebrek aangezien er met volwassen heesters gewerkt werd.

Multifunctioneel en doordacht

Omwille van plaatsgebrek werd met een plunge pool gewerkt in plaats van een zwembad. Uit voorzorg werd deze plunge pool voorzien van een verrijdbaar houten vlonderterras in plaats van een lamellendak. Een aluminium kaderwerk vormt de basis van dit houten vlonderterras.

Een potje voetbal op het gazon, het kan. Lekker genieten in het water, het kan. Een boek lezen in de zon, het kan. Relaxen in de schaduw, dat kan ook… Een hedendaagse stadstuin met tal van mogelijkheden.

Klaar om ons tuinontwerp te vertalen naar een prachtige tuinaanleg?

Laat het ons weten!

Contacteer ons